От: | 04.03.2014, 21:25

Android вече заема 62% от таблетния пазар, iPad моделите остават с 36%

ios_vs_android_sfНово проучване на изследователската компания Gartner, сочи че iOS вече не е доминиращата операционна система при таблетите, което не е голяма изненада, имайки предвид появата на редица Android таблети през последната календарна година, а като цяло и развитието на този пазар. Данните за 2013 година сочат дял от 62% за Android, срещу 36% за мобилната платформа на Apple. Таблетите с Windows 8 пък се задоволяват само с 2%. Gartner допълват, че основната причина за лидерството на Android са все по-популярните „малки“ таблети, работещи с операционната система на Google, като все повече производители представят свои нови модели.

Любопитно е сравнението в това отношение между Apple и Samsung. Южнокорейската компания значително е увеличила продажбите си на таблети, като за 2013 година може да се похвали с общ дял от 19.1% от всички продадени модели. Преднината на Apple обаче все още е достатъчно комфортна. Както споменахме вече по-горе, техният дял за годината е в размер на 36%.

Теми:
Прочетено 580 пъти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>