От: | 08.01.2014, 11:51

Apple отчетоха приход в размер на 10 милиарда долара от свалените приложения през 2013 година

61223096Apple разкриха официалните данни от продажбите на приложения в App Store през отминалата 2013 година. Общата тяхна стойност е надминала 10 милиарда долара, което прави годината рекордна в това отношение.

Докато до месец октомври 2013 година, на разработчиците им бе изплатена сумата от 13 милиарда долара, то към днешна дата тя вече е набъбнала на 15 милиарда долара. Причина за това са силните продажби през последното тримесечие на годината, като компанията дори отчете рекорден брой сваляния на приложения по време на тазгодишната Коледа.

Вицепрезидентът на разделението за Интернет приложения в Apple, Еди Кю сподели задоволството и благодарностите си към потребителите, за рекордно силната година в App Store. Той допълни, че бройката на закупените приложения от началото на празничния сезон е наистина изумителна, а също така и, че няма търпение да види какво са подготвили разработчиците за настоящата 2014 година.

Прочетено 730 пъти

1 мнение

  • Apple, доста добре се ориентираха като създадоха App Store и като разрешиха на външни фирми и лица да допълват тяхната софтуерна платформа. Така всички са доволни: клиенти, външни фирми и лица и Apple. Аз лично също си пазаря приложения и музика, защото се убедих, че когато си платиш, качеството е най-високо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>