От: | 01.02.2014, 18:11

Apple патентова чувствителни на натиск рамки в iPad – какво ни очаква?

14.01.30-ForceС излизането на първия iPhone през далечната вече 2007 година, Apple направиха революция с начина, по който можехме да взаимодействаме със смартфона. Капацитивната технология на екрана и така наречения „мултитъч“, бяха голяма крачка напред. Толкова голяма, че на конкурентните фирми им трябваха близо две години, за да наваксат изоставането си.

Apple продължават да се развиват в тази насока и да поставят нови стандарти в начина на взаимодействие с устройствата им. Новият патент на калифорнийци е за чувствителност на натиск, както върху самия екран, така и върху рамките около него. Сензорите извън екрана ще се намират в четирите краища на таблета. Това от своя страна ще позволи на плъзгането на пръста от рамката към самия екран, да бъде по-лесно и по-точно разпознато от устройството. Ще има значение и колко силно натискате, като това ще доведе до създаването на много различни жестове, чрез които да взаимодействаме с таблета.

Този нов патент в комбинация със слуховете за стилуса на Apple, наречен iPen, който ще има сензори за ориентация, може да се окажат ключови за бъдещите iPad-и. Apple определено имат нужда от подобна революционна технология, защото за да бъдеш номер едно в този бранш, само по-мощният процесор и видео ускорител не са достатъчни. Остава да видим, дали е чак толкова далеч бъдещето, когато ще видим всички тези патенти реализирани в таблетите на Apple.

14.01.30-Force-2

Източник: Pocketnow

Теми:
Прочетено 642 пъти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>