От: | 21.02.2014, 17:24

Дебют на Android 4.5 и Nexus 8 през юли

NexusTablet-580-75На 25 и 26 юни в Сан Франциско ще се проведе ежегодната I/O конференция на Google, която е насочена към разработчици и е придружена с подробна техническа информация. Тазгодишното издание най-вероятно ще е насочено върху различни услуги на Google, докато през следващия месец (юли) ще има отделно събитие, съсредоточено върху Android и Nexus линията на Google.

Според неофициален източник от офисите на Google в Дъблин, Ирландия през юли ще бъде представен Android 4.5, а първото устройство с новата операционна система ще е таблета Nexus 8. Новият таблет ще е директен наследник на Nexus 7 като от Google са решили да увеличат диагонала на екрана. В 7-инчовият сегмент има много конкуренция, докато при 8-инчовите таблети има по-малък избор като например чудесния LG G Pad 8.3. Възможно е физическите размери на новия таблет да са много близки до 7-инчовия Nexus, ако от Google и партньора-производител успеят да смалят рамките около екрана, което се очаква да се превърне в основна тенденция през тази година.

Източник

Прочетено 1 152 пъти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>