От: | 11.02.2014, 23:43

Google ще принуди производителите да използват най-новата версия на Android в устройствата си?

android-logo-Една от основните критики към Google e бавното разпространение на най-новите версии на Android. Понякога минава повече от половин година преди флагманите на Samsung, Sony, HTC и LG да бъдат актуализирани до последната версия на Android.

Откакто Сундар Пичай оглави Android подразделението, в Google определено настъпват интересни и важни промени. Според последните слухове, Google ще принуждава производителите на смартфони да използват възможно най-актуалната версия на Android. По-долу ви представяме таблица с информация за крайния срок, в който дадена версия може да бъде използвана в нови устройства. Ако не се спази датата и изискванията на Google, то въпросните устройства няма да могат да използват Google Mobile Services (GMS), което включва Google Apps и Google Play услугите. Ако я приемем за достоверна, излиза че Android 2.3*, 3.*, 4.0* и 4.1 са вече на практика неизползваеми. От тук нататък трябва да се използва минимум Android 4.2 или по-нова версия, като на 4.2 и остава почти два месеца живот.

Друго, което на този етап не е много ясно, но таблицата го подсказва е, че цикълът на живот на всяка версия ще свършва 9 месеца след появата на по-новата актуализация. Като се съчетае това с 18-месечния период, с който производителите ще разполагат за обновяване на софтуера на устройствата си след тяхната поява на пазара, то определено настъпват добри времена за Android. Вече няма да се появяват устройства разполагащи с морално остаряла дистрибуция на операционната система на Google.

Screenshot-46

Източник: Android Police

Теми:
Прочетено 2 561 пъти

4 мнения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>