От: | 17.02.2014, 12:07

iPad Air 2 и какво друго да очакваме от Apple през 2014 година?

iPad_Air_vs_iPad_mini_2_3Анализаторът Минг-Чи-Куо от KGI Securities, който се слави с верни и точни предположения свързани с Apple, ни предоставя новия си доклад относно неговите очаквания за производствения цикъл на някои модели на iPad и какво ново да очакваме за други през 2014 година.

iPad 2 ще бъде спрян от производство в края на месец април тази година. Той се появи в началото на 2011 и технологично е много остарял. Използва A5 процесор, старият 30-пинов конектор и не разполага с Retina екран. iPad 2 е много популярен сред така наречените образователни среди, така че има вероятност Apple да го запазят само като образователна версия на iPad.

Четвъртото поколение на iPad ще влезе отново в масово производство през първата четвърт на 2014 година, като предположенията са, че целта е да замени iPad 2. iPad 4 разполага с Retina екран, новия Lightning конектор и сравнително бързия A6X процесор.

Таблетът от последно поколение iPad Air ще бъде актуализиран, като ще получи по-мощен процесор (А8?) и скенер за пръстови отпечатъци като този на iPhone 5s. Очаква се да се появи в края на третото тримесечие, което е по-рано от очаквания традиционен период октомври-ноември, както е характерно досега.

Има голяма вероятност според Минг-Чи-Куо, iPad mini да не получи нова версия през 2014 година. Куo трвърди, че Apple ще се съсредоточат в разработката на нови устройства, като миналогодишното обновление на iPad mini с Retina екран и новия А7 чип са повече от достатъчни и за класа си е добре технологично балансиран.

Голяма е вероятността според Куо да не видим до края на тази година 12.9-инчовия iPad. Знае се, че Apple усилено работят по по-големия iPad, но вероятността да бъде готов тази година е малко вероятно. Куо твърди, че всички усилия ще бъдат съсредоточени в разработката на iWatch и необходимия софтуер за него, а оптимизацията на iOS за таблет с по-голям екран ще остане на по-заден план.

Каквото и да са ни приготвили за тази година от Apple, то предполагаме, че ще си заслужава вниманието. Независимо дали ще видим изцяло нови, или просто обновени таблети, калифорнийци няма да допуснат да бъдат догонващи в таблетния сектор.

Теми:
Прочетено 680 пъти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>