От: | 24.02.2014, 11:58

Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ е това, което липсваше на Yoga серията

gsmarena_001Чрез Yoga серията таблети, Lenovo показаха един по-различен и иновативен дизайн, който определено привлече внимание и се хареса на голяма част от потребителите. Въпреки своите предимства, изразяващи се в тънкия страничен профил и удобния цилиндър, в който е поместена практичната поставка и батерията с голям капацитет, то Yoga таблетите имаха и недостатъци, които бяха породени от желанието на Lenovo да ни ги предложи на по-бюджетна цена.

Днес Lenovo разкриха подобрената версия на по-големия таблет. Yoga Tablet 10 HD+ ще е всичко това, което е неговия предшественик, но ще добави тези две неща, за които Lenovo бяха критикувани. Eкранът на новия таблет е много по-детайлен – Full HD с разделителна способност от 1920 х 1200 пиксела и с много по-добри ъгли на виждане. За скоростта на работа се вече грижи 4-ядрен 1.6-гигахерцов Qualcomm Snapdragon 400 процесор, който е заменил по-бюджетния MediaTek, който изоставаше в някои аспекти, спрямо конкурентните му чипове. Snapdragon 400 също не е от най-мощните процесори, но таблетът се придвижва по-бързо и в операционната си система и предлага по-висока графична производителност. Оперативната памет е повишена до 2GB, а основната камера до 8 мегапиксела. Oперационната система е Android 4.3 Jelly Bean.

Въпреки подобренията, Lenovo са успели да задържат цената сравнително ниска – $349, което е повече от предшественика му, но отново е впечатляваща спрямо конкуренцията. Външният вид на новия таблет няма да се различава по нищо от стария, но вече ще има наличен и розовозлатист цвят освен стандартния сребрист. Yoga Tablet 10 HD+ ще бъде наличен в цял свят от април месец.

За съжаление не се споменава дали по-малкият Lenovo Yoga Tablet 8 ще получи обновена версия, но поне може да хвърлите един поглед на подробното му ревю, в което колегата Симеон Николов е обърнал специално внимание на предимствата на иновативния дизайн на Lenovo.

lenovo-yoga-tablet-10-hd-mwc_610x458

lenovo-yoga-tablet-10-hd-mwc-4_610x458

Прочетено 2 424 пъти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>