От: | 04.04.2014, 22:57

Невероятно мощен – Qualcomm Snapdragon 805 таблетът за разработчици струва само $800

Ако сте си мечтали да имате устройство, което да разполага с най-мощния хардуер както отвътре, така и отвън, то новият таблет на Qualcomm е точно за вас. Може визуално да не е най-красивият или пък най-тънкият, но той е мечта за всеки ценител на високите технологии.

Qualcomm Snapdragon 805 е таблет насочен към разработчиците. Той използва чиста версия на Android 4.4 KitKat с наличен специален пакет от програми за разработчици. За изчислителната мощ отговаря все още неналичният Snapdragon 805 процесор, който е 4-ядрен с 2.7 GHz тактова честота, 3GB RAM и Adreno 420 ускорител, като е невъзможно да намерите програма или игра, която да успее покаже потенциала на този хардуер. Екранът е също най-добрият, който може да се срещне в Android таблет – 10-инчов с 2К резолюция (2560 х 1440 пиксела). На разположение имаме стандартните безжични модули за комуникация и портове, като това включва Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0, GPS, NFC, слот за microSD карти, HDMI и USB 3.0.

snapdragon-805-developer-tablet

И за да бъде всичко още по-невероятно и трудно дори да си го представим, таблетът разполага с цяла дузина високотехнологични джаджи. Qualcomm са включили предни 3D ифраред камери, които работят чрез жестове и 13-мегапикселова задна с възможност да записва 4К видео клипове. Таблетът разполага със Surround-sound стерео говорители и 7 микрофона за запис на 5.1 канален звук, сензор за пръстови отпечатъци и Fluence Pro Tech технологията на Qualcomm, която ни позволява да използваме ultrasonic стилус по каквато и да е повърхност и всичко, което пишем или рисуваме с него ще се изобразява на екрана. Наличните сензори са повече спрямо което и да е друго устройство – акселерометър, жироскоп, компас, сензор за околната светлина, за температурата, за налягането и за влажността, като всички те ще бъдат управлявани от отделен 600-мегахерцов Hexagon процесор.

Untitled

Сигурно се питате дали има недостатъци? Единственият такъв е малката 3400-милиамперчасова батерия, което пък от своя страна е логично, като се има предвид, че е таблет за разработчици и като такъв е предвиден да се използва на работното място, а не навън.

Ако сте впечатлени от всички тези показатели и сте хардкор потребители, за които хардуерната мощ е по-важна от функционалните интрефейси на Samsung, Sony, то за определено скромната сума от $800 този таблет може да бъде ваш. Qualcomm ще стартира продажбите по-късно този месец, а предварителна поръчка можете да направите в сайта на производителя – Intrinsyc.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=01j5Kp5_OgA&w=620&h=349]

Прочетено 1 872 пъти

4 мнения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>