От: | 11.03.2014, 16:03

Nexus 8 ще предложи 64-битов, 4-ядрен Intel Atom процесор, работещ на 2.3 GHz

nexus-7-intelЗа Nexus 8 таблет се говори от доста време. Докато все още не сме получили потвърждение за неговото съществуване пък, още през месец януари из Мрежата тръгнаха твърдения, че въпросният модел дори ще е оборудван с Intel процесор. Сега, нови сведения, в подкрепа да предишните такива, гласят че Intel подготвят нов 64-битов Atom процесор, който ще предложи четири ядра и тактова честота от 2.3 GHz. Налице пък ще са още LTE-Advanced поддръжка и мощна видеокарта, която вероятно ще е PowerVR G6430 и също така ще е неколкократно по-ефективна от предшественика си. Предположенията са, че именно този мобилен чип ще се крие под капака на бъдещия Nexus 8 модел.

Едно от последните твърдения за таблета е, че неговото официално представяне ще се състои още през месец април, но до този момент няма нищо сигурно, така че ще останем нащрек за нови сведения.

Теми:
Прочетено 805 пъти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>