От: | 07.02.2014, 23:10

Nexus 8 ще се появи през месец април с Intel процесор?

425185След появата на LG G Pad 8.3 Google Play Edition, който е 8.3-инчов, потребителите смятаха, че това ще е 8-инчовияt таблет на Google, за който се говореше от много време насам. Оказва се, че всички са грешали и ще видим все пак Nexus 8 и то много скоро.

Сигурно се питате, а и не само вие, защо Google са решили да правят 8-инчов таблет? Едно от предположенията е заради слабите продажби на Nexus 7 (2013). Макар и той да беше технологично много по-мощен от предходния модел, то конкуренцията в този сегмент е вече много жестока. Повечето производители се усетиха след нанесения им удар от първия Nexus 7 и свалиха значително цените на 7-инчовите си таблети. Google пък увеличиха леко цената спрямо предшественика и това се предполага, че оказа голямо влияние за слабите продажби, макар и по-мощните показатели.

Другото предположение за появата на Nexus 8 е, че с увеличаването на размера на „фаблетите“ до и над 6 инча, разликата спрямо 7-инчовите таблети е много малка. Така потребителите, които биха си купили смартфон с нормални размери и 7-инчов таблет, се ориентирват в закупуването на едно устройство, а именно „фаблет“.

Според последната информация, HTC ще си партнира с Google при направата нов Nexus таблет от най-висок клас, а за малките таблети, Google отново ще се доверят на ASUS. Според същия източник, Nexus 8 ще бъде захранен с Intel процесор, но не се споменава нито тактовата му честота, нито броя на ядрата. За Intel това ще бъде определено голяма крачка за по-осезаемото им навлизане в мобилния свят.

Източник: unwiredview

Прочетено 887 пъти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>