От: | 17.02.2014, 22:43

Samsung патентоват нов S Pen стилус с възможност за провеждане на разговори

Последните няколко години всяка компания патентова нов вид технология, дори и да не е съвсем завършена. Жалкото е, че голяма част от тези патенти си остават просто в архива и рядко биват довършени и използвани, а на практика са много добри идеи. Новият патент, подаден за одобрение на US Patent & Trademark Office от Samsung, ни разкрива нов S Pen стилус, който е много вероятно да бъде използван за следващото поколение Galaxy Note и Galaxy Tab Pro.

Той ще бъде с подобрена леко изпъкнала повърхност за захващане, ще има вграден микрофон и високоговорител. Повече от логично е, че ще бъде използван за провеждане на разговори, а защо не и за даване на команди на Google Now. Скицата на стилуса, която виждате по-долу, не ни разкрива реалния му дизайн, а ни подсказва за разположението на отделните компоненти по него.

Подобен тип стилус видяхме за първи път в първото поколение на ASUS Padfone, чието ревю на колегата Никола Овчарски може да прочетете тук. Предполагаме, че стилусът на Samsung ще бъде много по-тънък, за да може да се поставя в устройствата им, а и трябва корейците да са внимателни, за да не се озоват в съдебни спорове и с ASUS.

С нарастването на броя на устройствата със стилуси на Samsung и все по-големите Note „фаблети“, то логично е S Pen-ите да бъдат по-функционални. За потребителите ще е много по-лесно да провеждат разговори чрез стилуса, който така или иначе носят винаги със своето устройство, отколко да използват хендсфрии или устройства с размери над 6 инача да поставят на ухото си.

gsmarena_001

Прочетено 1 054 пъти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>