От: | 03.04.2014, 09:07

Windows и Windows Phone вече са безплатни за производителите на до 9-инчови устройства

iyJ_Ucgwys64wY3ndF7AoC452b8Едва ли за някой е тайна, че Microsoft все още изостава от Android и iOS по отношение на използвана операционна система при смартфони и таблети. Новият главен изпълнителен директор на компанията, Сатя Надела обаче е решен да промени това възможно най-скоро.

Снощи, по време на конференцията за разработчици, бяха представени официално няколко нови Nokia смартфона, включително и нов флагман в лицето на Lumia 930. Заедно с новите модели обаче бяха съобщени и интересни нови решения на Microsoft. Компанията вече ще предлага своите Windows и Windows Phone платформи абсолютно безплатно за производителите, поне що се отнася за устройства с големина на екрана до 9 инча по диагонал. Надеждите са това решение да бъде усетено и от крайния потребител, който да плати по-ниска цена, макар че до този момент производителите заплащаха такса на Microsoft в размер на 10-15 долара за всяко устройство. Все пак, може би това е една от големите крачки, които технологичният гигант ще направи в цел настигане на Android и iOS платформите.

Прочетено 751 пъти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>