От: | 19.01.2014, 15:43

Задава ли се първият извит таблет, Samsung Galaxy Tab Round?

galaxytab_roundСлед появата на първия извит смартфон на Samsung, Galaxy Round, беше въпрос на време да видим и първия извит таблет. Спорен е въпроса, до колко е сполучлив смартфонът и дали разработката на извити устройства, не е стъпка в грешната посока. Факт е, че извитият смартфон на корейците не привлече особен интерес сред Android феновете. Реално той не предлага нищо повече спрямо Galaxy Note 3, а даже разполага с по-малка батерия и липсва удобният стилус с неговите допълнителни възможности. Освен двата минуса, другият фактор за изключително слаб интерес и продажби, е изключително високата цена – Galaxy Round е с около 300 долара по-скъп от Note 3.

Според изтекла информация от корейския сайт – MoviePlayer, изглежда, че от Samsung работят над такъв таблет – Samsung Galaxy Tab Round. Част от аргументите на MoviePlayer е патент, който изобразява устройство с размерите на таблет с извит екран. Не се споменава нищо за неговият размер. Дали на подобно устройство ще му приляга повече да е със 7 или 8-инчов екран, за да се държи по-лесно с една ръка или по-големите размери от порядъка на 10.1 или 12.2-инча ще бъдат по-удачни за подобен извит екран.

Докато ние се замисляме има ли смисъл от подобен тип извити устройства, особено след слабото представяне на смартфона, то от корейската компания се чудят, как да впечатлят потребителите с поредната технологична джаджа. Samsung винаги са гледали напред в бъдещето и винаги желаят да показват технологичното си надмощие пред конкуренцията. Дали ще спечелят от подобен извит таблет, или проектът ще им коства няколко милиона долара загуби? Едва ли Samsung се страхуват от последния сценарий – стратегията им винаги е била да са първи, а потребителите несъмнено ще оценят иновацията.

curved_tablet

Източник: MoviePlayer

Прочетено 730 пъти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>