От: | 10.02.2014, 21:00

Застраховател: iPad mini е едно от най-често счупваните мобилни устройства

Broken ipad miniЗдравината и издръжливостта при удар на различните мобилни устройства често не се споменава и не се демонстрира от производителите. Застрахователната фирма, SquareTrade обаче е направила списък с десетте мобилни устройства, които най-често потребителите носят при тях счупени. На базата на това, те са създали и скала за оценяване. На първо място с най-много случаи на счупване се подрежда iPad mini с резултат от 7.5 от 10. Втората позиция се заема от Galaxy S4 с оценка от 7.0, докато челната тройка се затваря от iPad Air с дадена оценка от 6.5.

Galaxy S III заема четвърто място, макар оценката му отново да е 6.5. Отново модел на Apple пък се подреди на 5-та позиция. Това е iPhone 5c с оценка 6.0. Най-накрая устройство, което не е на Samsung или Apple – шесто място за Nexus 7 (2012) и отново оценка 6.0. Южнокорейската компания изравнява калифорнийците с третото свое устройство в този неособено престижен топ 10. Това е Galaxy Tab 3, заемащ седма позиция и оценка от 5.5. Apple обаче си връщат лидерството с iPhone 5s, който със същата оценка заема осмо място. Nexus 7 (2013) и Motorola Moto X заемат последните две места, съответно с оценки от 5 и 4.5.

По-долу пък може да видите видео на SquareTrade още от месец септември миналата година, където на тестове за издръжливост са подложени iPhone 5c, iPhone 5s, Moto X и Galaxy S4.

Прочетено 1 342 пъти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>