От: |13.07.2013 16:52

Ревю на ASUS MeMO Pad HD 7 – най-изгодният таблет на пазара

index-asus-memo-pad-hd7 Въпреки че е MeMO Pad HD 7 излезе едва преди малко повече от седмица, вероятността да сте запознати с името и характеристиките му е много голяма. Причината е за много компании неочакваната агресивна ценова политика на ASUS, които точно преди година изненадаха всички с невероятната за времето си цена на Nexus 7, превърнал се в последствие в супер хит. Сега историята се повтаря. Този път обаче звездата е MeMO Pad HD 7, а тайванската компания не осъществява проекта в партньорство с Google, а напълно сама (разбира се с помощта на операционната система на калифорнийския гигант).

Това, което различава модела от останалите предложения на пазара е, че въпреки чудесната си цена, той не е “орязан” в нито едно отношение…или поне така изглежда от техническите му характеристики. Докато Acer Iconia B1 например, разчита на TN панел и двуядрен процесор, а Nexus 7 не разполага със слот за microSD карти и задна камера, MeMO Pad HD 7 е екипиран с четириядрен чип, IPS панел, слот за карти и камера, без това да влияе негативно върху цената.

Предложението изглежда прекалено добре, за да е истина, а както винаги, за да се уверим във възможностите му, ще го подложим на подробни тестове и изпитания.

Видео представяне

По традиция първо се обръщаме към колегата Георги Добриков, който накратко ще ни покаже външния вид и възможностите на таблета.

В комплекта

Освен самия MeMO Pad HD 7, в кутията на таблета намерихме още MicroUSB-USB кабел, зарядно устройство и интересна пластмасова поставка, която можете да използвате, когато желаете машината да стои изправена, например върху масата ви, докато гледате филм. Слушалки не са налични в комплекта, а ако искате такива, трябва да се сдобиете сами с тях.

Комплект и аксесоари

komplekt-1-asus-memo-pad-hd-7komplekt-2-asus-memo-pad-hd-7komplekt-3-asus-memo-pad-hd-7komplekt-4-asus-memo-pad-hd-7komplekt-5-asus-memo-pad-hd-7

Дизайн и конструкция

Дизайнът на MeMO Pad HD 7 няма да ви изненада с нищо революционно – чертите му следват тези на доказалия се Nexus 7, като основната разлика тук е задният капак, който за разлика от миналогодишния модел е конструиран от лъскава пластмаса. Nexus 7 изглеждаше малко по-стегнато, докато корпусът на HD 7 се огъва по-лесно, но това се проявява единствено при по-силен натиск.

Що се отнася до размерите на таблета, те са почти напълно идентични с тези на Nexus 7 (196.8 x 120.6 x 11.8 мм за HD 7 срещу 198.5 x 120 x 10.7 мм за Google модела). Nexus 7 е с 1 милиметър по-тънък от MeMO Pad HD 7, но това е защото правим замерванията си в най-дебелата част на устройствата, която в случая на HD 7 е малката издутина, където се намира камерата (Nexus 7 не разполага с такава). Nexus 7 е и малко по-нисък (с 1.7 милиметра), но това едва ли може да бъде забелязано от някого, въоръжен единствено с просто око. В момента обаче основният конкурент на HD 7 не е Nexus 7, а последния бюджетен модел на Acer – Iconia A1. Той има доста по-различни физически размери – 208.7 x 145.7 x 11.28 мм. За да придобиете реална представа как изглеждат един до друг, обърнете внимание на снимката по-долу.

three-models-acer-iconia-a1

Със сигурност сте забелязали и сериозната разлика в площта на екраните – това е защото дисплеят на Iconia A1 е със съотношение 4:3, а този на новия MeMO Pad – 16:9. На това ще се спрем след малко.

Трябва да отбележим старанието на ASUS да направят MeMO Pad HD 7 с възможно по-лека конструкция, което е от голямо значение, когато става дума за таблет, чийто дизайн е предназначен за захват с една ръка. Теглото на модела е 307 грама, което е значително по-малко от това на Nexus 7 и Iconia A1 (338 грама и 398 грама, съответно). В това отношение, HD 7 изпреварва, макар и с минимална разлика, дори и ултра лекия iPad mini на Apple (308 грама).

teglo-asus-memo-pad-hd-7

Дизайнът на MeMO Pad HD 7 определено е привлекателен, като погледнат отпред е почти идентичен с този на Nexus 7 – различава се единствено по сивия надпис “ASUS”, разположен под екрана. Над дисплея пък стои предната камера, която снима с резолюция от 1.2 мегапиксела.

Гърбът също е почти еднакъв, като на мястото на надписа “nexus”, тук пише “ASUS”. Тонколоноката е в долната част и е покрита с дълга защитна мрежичка.

front-asus-memo-pad-hd-7
front-2-asus-memo-pad-hd-7

От лявата страна на корпуса стои единствено слотът за карти памет. Отдолу таблетът е изчистен, а отдясно са разположени клавишите за увеличаване и намаляване на звука и Power бутонът. В горната част, машината е екипирана с MicroUSB порт за зареждане или пренос на данни и с аудио гнездо за слушалки.

Странични снимки

side-1-asus-memo-pad-hd-7side-2-asus-memo-pad-hd-7side-3-asus-memo-pad-hd-7side-4-asus-memo-pad-hd-7side-5-asus-memo-pad-hd-7

Дисплей и звук

Екранът на MeMO Pad HD 7 е с диагонал от 7 инча, 1280 х 800 пиксела разделителна способност (плътността на пикселите е 216 PPI) и както вече споменахме – 16:9 съотношение на странитe. Нямаме информация за Corning Gorilla Glass покритие, като е възможно този разход да е спестен от компанията.

Дисплеят разчита на IPS (In-Plane Switching) технологията, която му предоставя чудесни ъгли на виждане и реални цветове, които могат да бъдат пренастройвани, чрез предварително инсталирано от ASUS приложение на име Splendid.

Screenshot_2013-06-05-12-34-47-460x736
Screenshot_2013-06-05-12-34-53-460x736

Яркостта също е на добро ниво – при 100-процентовото ѝ увеличение, изчислявайки разсейката, постигнахме стойност от 339 нита, изпреварвайки Iconia A1 (237 нита), Nexus 7 (280 нита), FonePad (271 нита) и изоставайки единствено от iPad mini (390 нита).

Аудио системата на таблета също не успя да ни разочарова, предлагайки ни сравнително силен и ясен звук, без забележими изкривявания.

Батерия

Батерията на ASUS MeMO Pad HD 7 е с капацитет от 4090 mAh. В тази част на ревюто ще научим колко време тя ще издържи при определени, реални условия на използване. Тестовете провеждаме при 120 cd/m2 яркост на екрана (В случая се равнява на точно 50-процентова настройка), включен Wi-Fi модул (и свързан към такава мрежа) и изключени Bluetooth и GPS модули.

Живот на батерията при сърфиране в Интернет

За този тест използваме Google Chrome браузера, който сърфира автоматично, чрез създаден от нас скрипт, използвайки Wi-Fi мрежата.

surfing-asus-memo-pad-hd-7

Преди да се изключи, MeMO Pad HD 7 сърфираше в продължение на цели 643 минути (10 часа и 43 минути). Страхотен резултат.

Живот на батерията при “Гледане на филм”

Тестът при възпроизвеждането на видео провеждаме, използвайки 720р HD филм с 3434 Kbps bit rate.

movie-asus-memo-pad-hd-7

С видеоклипа, батерията изразходи капацитета си за цели 685 минути (11 часа и 25 минути). Отново чудесен резултат.

Живот на батерията при 3D игра

За да симулираме 3D игра, използвахме GLBenchmark 2.5. Това е най-тежкият тест и логично устройствата издържат най-малко време с едно зареждане, по време на протичането му.

gaming-asus-memo-pad-hd-7

ASUS MeMO Pad HD 7 изразходи капацитета на батерията си след 328 минути (5 часа и 28 минути), което имайки предвид обстоятелствата също е много добър резултат.

Живот на батерията в “Режим на очакване” (Stand-By)

С включен и работещ Wi-Fi модул, ASUS MeMO Pad HD 7 консумира 4 mA ток в режим на очакване, което теоретично означава, че ако не го използвате ще издържи 1022 часа, което се равнява на малко над 42 денонощия в Stand-by режим.

Персонален калкулатор

Чрез този инструмент всеки може да научи, базирайки се на нашите изследвания, колко време ще издържа батерията на MeMO Pad HD 7 при личното му потребление. За да научите това, просто въведете в белите полета приблизително по колко минути на ден бихте гледали видео/филми, по колко минути на ден бихте използвали MeMO Pad HD 7 за 3D игри и по колко минути на ден сърфирате в Интернет.

След като попълните полетата натиснете бутона „Пресметни!“, за да получите вашия резултат.

Възпроизвеждане на филм
3D игри
Сърфиране, чрез Wi-Fi

Батерията на вашия ASUS MeMO Pad HD 7 ще издържа…
~ ? дни и ? часа

Сравнение с други модели

battery-compare-asus-memo-pad-hd-7

Въпреки прекрасните резултати на Iconia A1 и Nexus 7, истинският първенец остава MeMO Pad HD 7 – много приятна изненада, за която до голяма степен отговорни са инженерите на MediaTek.

Съвет от автора

В Android OS 4.2, ASUS са интегрирали Smart Saving система за оптимизиране на енергийната ефективност, която може да бъде активирана от приложение със същото име (в главното меню) или от бутонът за бързо стартиране в центъра за известия (Notification Center). Персонализирайте я и я използвайте, тъй като с нея наистина батерията ще издържа забележимо повече време.

battery-saving-1-asus-memo-pad-hd-7
battery-saving-2-asus-memo-pad-hd-7
battery-saving-3-asus-memo-pad-hd-7

Технически характеристики

Операционна система Android 4.2.1 (Jelly Bean)
Процесор MediaTek MTK8125 (4-ядрен, 1.20GHz, Cortex-A7)
Оперативна памет 1GB RAM
Дисково пространство 16GB собствена флаш памет (11.53GB налични за потребителя)
Видеокарта PowerVR SGX 544
Дисплей 7-инчов (17.78 см) – IPS (1280 х 800 пиксела)
Комуникация Wi-Fi 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS
Камери 1.2-мегапикселова (отпред), 5-мегапикселова с автофокус (на гърба)
Допълнително Aкселерометър, жироскоп, Micro USB порт, microSD слот за карти
Батерия 4090 mAh
Дебелина на корпуса 11.80 милиметра
Тегло 307 грама

Софтуер

Вече сме писали за Waveshare потребителския интерфейс на ASUS и софтуера, който компанията инсталира предварително върху таблетите си. MeMO Pad HD 7 не е изключение, като благодарение на новия четириядрен процесор на MediaTek, Android 4.2.1 операционната система работи пъргаво и плавно.

Менютата са с обновен дизайн, центърът за известия е с разширена функционалност (дава достъп до основните функции на таблета), наличен е Smart Saving режим за пестене на батерията, а налице е и вече добре познатата ни четвърта иконка в системното меню, която отваря “чекмедже” с плаващи widget-и. Последните могат да се извеждат, работейки в мултитаскинг, над софтуера, с който работите в дадения момент, като ограничение за броят им няма, стига да ги съберете върху екрана – истинска демонстрация на реален мултитаскинг.

multitasking-1-asus-memo-pad-hd-7
multitasking-2-asus-memo-pad-hd-7

Сред заводско качените приложения, които ще намерите в таблета са App Locker за заключване на програми, ASUS Artist за рисуване, файлов мениджър, огледало (включва предната камера), SuperNote Lite за водене на бележки и ASUS To-Do за отмятане на задачи.

Screenshot_2013-07-10-07-08-01
apps-2
Screenshot_2013-07-12-12-53-17

Удобен е обръчът, който се визуализира, когато задържите Home-бутона. В него се извеждат няколко избрани от вас иконки за бърз достъп до приложенията им, както и функции като Google Now, менюто с настройки и възможност за заключване на системната лента (удобно е, ако искате да “разцъкате” някоя игра, без да се притеснявате, че ще я прекъснете с неволно натискане на някой от трите основни клавиша).

Screenshot_2013-07-10-07-10-46
Screenshot_2013-07-12-12-59-54

С ASUS Story можете да генерирате собствени албуми, които в последствие разглеждате под формата на виртуална книжка.

Още снимки от Android 4.2.1 в ASUS MeMO Pad HD 7

Screenshot_2013-07-10-07-07-44screen-2Screenshot_2013-07-10-07-12-27Screenshot_2013-07-10-07-12-46Screenshot_2013-07-10-07-15-13

MediaTek MTK8125

MT8125T е бюджетен чип, произведен от MediaTek. Въпреки сравнително ниската си цена, MT8125 има сравнително висока производителност, достатъчна за плавната работа на Android 4.2 Jelly Bean операционната система. Чипът разполага с четири процесорни Cortex-A7 ядра, всяко от които работи с тактова честота до 1.2 Ghz.

Видеокартата на MT8125 е PowerVR SGX 544.

Geekbench

Geekbench е един от най-популярните крос-платформени тестове на производителността на процесора и паметта на мобилните устройства.

geekbench-asus-memo-pad-hd-7

Приблизително идентичния резултат на MeMO Pad HD 7 с Iconia A1 не бива да ви учудва – двата таблета работят с един и същи чип.

AnTuTu (процесорен бенчмарк)

AnTuTu изчислява цялостната производителност на тестваното устройство, но ние вземаме само процесорния му тест.

antutu-cpu-asus-memo-pad-hd-7

Tegra 3 превъзхожда MediaTek MT 8125 с 6 процента, но тук по-скоро е интересно сериозното изоставане на Intel и техния Atom Z2420.

GLBenchmark 2.5HD C24Z16, Offscreen

Един от най-добрите показатели за графичната производителност е GLBenchmark теста, вече известен като GFX Bench.

glbench-asus-memo-pad-hd-7

Тук NVIDIA ULP в Tegra 3 беше задмината, макар и с минимална преднина, от PowerVR SGX 544 в чипа на MediaTek, използван от A1 и HD 7.

Epic Citadel

Epic Citadel e приложение на Epic, представящо възможностите на Unreal енджина. Идеята ни тук не е да сравняваме резултатът на устройството, спрямо други модели, защото резолюцията е различна и това не би било честно за чиповете им – тук ще проверим как ще се държи Unreal Engine-ът върху тестваната машина в настоящото ревю.

epic-1
epic-2

Провеждохме два теста – при “High Quality” и при “Ultra High Quality”. С първия MeMO Pad HD 7 се справи страхотно, а с втория изпита леки затруднения.

Игри

Дори в най-тежките игри, MediaTek MT8125 се справя добре, като единствено усетихме лек лаг в Real Racing 3, но това не попречи на приятния геймплей. Auto-Detect настройката на Dead Trigger предложи ниско ниво на детайли, но след ръчното им увеличаване до “High”, насичане и забавяния не срещнахме дори в най-натоварените сцени.

Screenshot_2013-07-12-06-15-25
Screenshot_2013-07-12-06-23-14

Камера

Предната камера на MeMO Pad HD 7 е 1.2-мегапикселова, а тази на гърба му – 5-мегапикселова (2560 x 1920 пиксела). Последната може да заснема видео с Full HD 1080р резолюция и за разлика от Iconia A1 предлага “Touch-to-focus” функционалност (докосвате обекта, който желаете да бъде фокусиран).

HDR режим също е наличен, но забелязахме сериозни трудности при използването му. Изглежда поредицата снимки, които се сливат се заснемат бавно, резултатът от което е голям шанс за размазване, дори при леко трепване на ръката ви. Отдолу можете да видите две HDR снимки, като при тази отляво изглежда е имало минимално сътресение по време на снимането.

HDR_fail
HDR_good

Макро режимът, както можете да забележите от петата снимка в редицата отдолу, работи чудесно. Iconia A1 не може да се похвали със същото.

Още снимки от камерата на ASUS MeMO Pad HD 7

photo-1photo-2photo-3photo-4photo-5

Панорамите, които камерата на ASUS MeMO Pad HD 7 заснема са с резолюция от 2128 х 576 пиксела (1.2 мегапиксела):

panorama

Качеството на видеоклиповете можете да изглеждате в записа по-долу, като за да сте сигурни, че се възпроизвежда реалната детайлност, трябва да натиснете върху иконката със зъбното колело и да изберете най-високата опция.

Заключение:

conclusion-asus-padПриятната новина е, че мнението ни остана същото, каквото беше и преди да разопаковаме таблета – MeMO Pad HD 7 е най-изгодният таблет на пазара, към този момент. Битката с Iconia A1 изглежда ще е сериозна – малко по-скъпото предложение на Acer отстъпва на HD 7, що се отнася до камерата, но предлага по-голямо удобство при сърфиране, поради съотношението на екрана си. По последната причина пък A1 е много малко вероятно да се събере в джоба на панталона ви, докато тази задача с HD 7 изглежда доста по-лесна.

Явно везните отново ще бъдат наклонени до голяма степен от личните предпочитания на потребителите, тъй като изключвайки горепосочените факти, двата таблета имат почти идентични характеристики.

Освен с цената си, MeMO Pad HD 7 очарова с дългия живот на батерията си, сравнително детайлния IPS екран, високата си производителност и разбира се Android 4.2 операционната система.

Накрая искаме да предложим един малък подарък за първите 10 наши читатели, които решат да закупят ASUS MeMO Pad HD 7 от Tablet.bg – 8-гигабайтова MicroSD карта, която ще направи общата им памет цели 24GB. Eдинственото условие е при поръчката, в полето “Допълнителна информация” да изкажете мнение за ревюто или предложение за допълнителен тест, който бихте искали да намерите в следващите такива.

ASUS MeMO Pad HD 7 можете да закупите от онлайн магазина на Tablet.bg:
http://tablet.bg/tablets-asus-memo_pad_HD7

Плюсове
 • Лек и удобен
 • Дълъг живот на батерията (близо 11 часа сърфиране с едно зареждане)
 • IPS екран с широки ъгли на виждане и точни цветове
 • Четириядрен процесор
 • MicroSD слот
 • Задна камера, записваща 1080р видео
 • Ниска цена
Минуси
 • Трудности при заснемане на HDR снимки

Надявам се да съм бил максимално полезен за вас, а ако имате допълнителни въпроси и коментари, ще се постарая да отговоря на всички. С пожелания за дълга и безаварийна работа!

Поздрави от мен Симеон Николов и от целия екип на Tablet.bg!

73 мнения

 • Благодаря за подробното ревю, заслужаваше си чакането :) Очевидно този таблет е най-доброто предложение на пазара в момента, в съотношението цена/качество. Дългия живот на батерията- 10 часа сърфиране е изключително постижение. Харесва ми също така, че и най-тежките игри му тръгват без затруднение. Въобще страхотен таблет, поздравления за Асус и за екипа на таблет.бг, които първи го предлагат в България и направиха това страхотно ревю!!

 • Поздравления и лично за автора Симеон Николов, когото ние читателите доста го изтормозихме, като му давахме зор за това ревю. Но и ние бяхме потресени от характеристиките на таблета, на тази ниска цена. Така че мисля, че ни разбира :) Пожелавам му все така добре да се справя със задачите :)

  • Благодаря, Калин – не приемам съвсем очакваното ви нетърпение като „даване на зор“ :) Занапред без притеснения – тестването и писането на ревюта ми е също толкова интересно, колкото на вас – самите продукти, а целта е статиите и информацията да стига до вас максимално бързо, без почивен ден :)

   • Благодаря ви за полезните съвети.Заради вашето ревю преди 2 дни купух този таблет за дъщеря ми.Много е добър и се държи перфектно.Проблема е че за първи път се сблъсквам с андроид и цял ден се чудя как да задам по подразбиране да исталира апиликации,записва снимки или аудио на външната памет.Това е голям проблем,защото вътрешната памет вече е почти пълна.Благодаря ви предварително

 • (За момента този таблет ми е фаворит) . Липсата на HDMI и Corning Gorilla Glass дали ще е проблем.Примерно как може да се пусне филм на TV чрез този таблет :)) ?

  • През USB не би следвало да е проблем.

   • Там е проблема, че телевизора е Тошиба и от USB, не чете доста формати и субтитри, а чрез HDMI през ПС-то е ехтра.

 • Поздравления за ревюто! Имам въпросче към автора. Имаше ли наличен OTA ъпдейт на тестваното устройство? От 1-2 седмици по белия свят има ъпдейт до 4.2.2 а при мен все още няма. Може ли един скриншот на менюто в което пише версията на софта.

 • Страхотно!!!

 • Наистина чудесно ревю. Въпросът ми е дали се очаква вариант с 3G модул? Благодаря.

  • Благодаря! Към момента ASUS не планират пускането на MeMO Pad HD 7 във версия с 3G модул.
   Поздрави!

 • Real Racing 3 се инсталира но при стартирането на играта забива още на началните надписи забива и само изключване помага

 • Може ли да чете Xvid файлове, тъй като повечето ми филми са с такъв формат?

 • Здравей чудя се кой таблет да взема ASUS MeMO Pad HD 7 или Acer Iconia A1-810, виждам , че параметрите им са идентични, но се колебая.Ти какво би взел , или пък ми препоръчай друг таблет от този ценови клас. Поздрави.

  • Здравей! Определено тези два таблета са най-изгодните предложения в този ценови клас. И двата модела са много приятни – прочети внимателно ревютата им, обърни внимание на плюсовете и минусите и прецени, според твоя вкус – каквото и да избереш, няма да сбъркаш :)

   Ето го ревюто на Iconia A1:
   http://news.tablet.bg/review/revyu-na-acer-iconia-a1-810-udobna-android-alternativa-na-apple-ipad-mini/

   • Благодаря за бързия отговор, ма да знаеш ,че изобщо не ми помогна:))))

 • Кьде може да се закупи на изплащане ?

 • Имате ли представа за IP степен на MeMO Pad HD 7, т.е. прахо- и водо – устойчивост?

 • Здравейте,има ли възможност да се включва 3G флашка с преходник?

 • Здравейте, извън темата е , но не намирам отзиви за Lenovo A3000, който М-Тел предлагат в момента.Моля за коментар и сравнение с Asus MemoPad HD7. Благодаря.

 • Защо не мога да намеря ревюто.?

 • Как стоят нещата с OTG функцията? Опознаова ли коректно други външни устроиства като външен HDD флашки и др.

 • Здравейте искам да питам дали това таблетче има опции за свързване с безжичен интернет освен връзка с Wi – fi. и ако има кажете какъв интернет да сложа?

 • Здравейте, страхотно ревю ,много ми хареса. Имам въпрос могат ли да се ползват сим картите на глобул за предплатен интернет към този таблет?

 • Здравейте.Поздравления за ревюто.Насочил съм се към този таблет, но искам да попитам защо при вас батерията е написана 4090 mAh , а в друг онлайн магазин е дадена като LI-PO 3950 MAH ????

 • Здравейте.Много добро меню.Може би ще си купя точно такъв таблет,но имам един въпрос.Има ли български за системните менюта.

 • Имам го.Убиец е.Купете го и няма да съжалявате.Ползвам таблет от 3 год.На старият батерията му издъхна.Няма друг таблет с тези параметри за такива пари.

 • и аз не намирам нищо относно дали мога да си сложа УСБ стика си на порта на таблета и да имам интернет и на плажа. Може ли да поддържа USB донгъли. А иначе всичко друго му е ОК на таблета.

  • Има няколко модела, които са със сим и ми казаха че ги разпознава. Другия вариант е има едни Bisquits рутери от операторите пак им се слага сим а разпръскват Wi-Fi.

 • Здравейте имам таблета и наистина е страхотен за тези пари.Единственият въпрос ми е: Как да го свържа към телевизора безжично ?Да може изживяването да е още по !!!

 • Здравейте. След около 1 месец и нещо ще закупя таблета. Някой да си го е закупил и ако е – да сподели как се държи (проблеми, впечатления, минуси и т.н :) )

  Поздрави

 • на gps трябва ли му интернет

 • Таблетчето е наистина отлично попадение като цена качество.Повлиях се от ревюто и си взех едно.Случи се обаче беда и дисплея се пукна(това е проблем и на Нексус 7,според многото отзиви в нета).Всъщност не дисплея, а дигитайзера.И почна ходене по мъките милите Мост посикаха 360 лв за ремонт на дисплея при условие,че таблета е по малко от 300.Някой от фирмата знае ли какъв дисплей плюс дигитайзер ползва този модел за да може да го сменя сам.Моля ,потребители пазете дисплея крехък е

 • Много добър таблет аз искам да си го купя но има ли го в бяло

 • Имам го страхотен е.Имам въпроси: 1може ли да чете външни устройства.2Може ли да разпознае ида работи с DVB-T тунер чрез usb или WI FI

 • Здравйте, супер е таблетчето. Имам един въпрос как да си направя такива папки на десктопа да си вкарвам приложенията в тях, прегледах всички настройки, но неможах да намеря такава опция, а гледах в други ревюта има папки направени само за игри, само за програми? Благодаря предварително и се извинявам ако на някой въпроса му се е сторил глупав, но отскоро работя с андроид и имам таблет!

 • Таблетът Аsus memo pad hd 7 има ли слод за СИМ карта?

 • В обявата пише че има и подарък калъф, може ли линк към него, защото го нямаше на снимките и в ревюто. Благодаря предварително.

 • Симеоне,
  на 15.08 зададох въпрос но Вие не желаете явно да отговорите защото хората ще разберат какво наистина струва таблета.
  Може ли таблета да опознае флашка или външен хард и ако може какво е необходимо?

 • След основното име на модела има комбинация от различни цифри и букви (ME173X GRY 8G 1G041A, ME173X 1G024A/1G065A, ME173X-1G020A/1A020A ME173X 1B020A/1B083A) това са примерни съпоставки от сайт на техномаркет. Въпроса ми е какво означават те и дали има разлика между подмоделите, ако мога да ги назова така? В цената няма разлика. Благодаря предварително и благодарности за подробното ревю.

 • Искам да изкажа благодарности към екипа на ЛАПТОП.БГ за бързото съдействие и навременната доставка. Поръчвайте, няма да сгрешите :)

 • Въпросът е малко глупав , но някой можели да ми каже как да намеря предната камера . Не съм много запознат за това питам . Търсих я , но не я намирам . Само задната намирам .

 • Има ли A2DP Bluetooth-а?

 • Здравейте, искам да попитам има ли друг вариянт за връзка с интернет освен wifi, например преходник и флашка ? мерси предварително :)

 • Dobar ben sajelqvam che pisha taka no sam OT Asus memo pad I Iskam da popitm Kak moga da namerq nastroikite na daeniq tablets

 • Здравей,вече успяхме да счупим дисплея,къде може да ни го сменят,иначе много добър таблет.

 • Таблета е добър! но на мен ми прави проблем ..постоянно изписва „Стартов панел спря“ и ми излиза от началния екран . какво трябва да направя??

 • Как го счупихте екрана,изпускан ли е или седнахте в/ у него?

 • да и на мен постоянно ми излиза“Стартов панел спря“ като на колегата,а това не е приятно….как да разрешим проблема?

 • Поредното изключително изчерпателно ревю, за което благодаря. Бих искал да попитам какдали Samsung Galaxy Tab 3 отстъпва значително на този таблет, понеже се колебая между двата? Благодаря предварително.

 • таблета не разпазнава флаш памет- какъв проблем може да има.

 • На който му излиза проблем със стартовият панел, да си преинсталира таблета и ще се оправи. На мен ми се рестартираше когато си иска, когато го купих преди 3 месеца след преинсталация, работи отлично. Не съм го рестартирал от 2 месеца и не съм имал никакви проблеми. Страшно доволен съм.

 • Искам да попитам колко време трябва да зареждам таблета при напълно изразходена батерия?Пише че първото зареждане трябва да бъде 8 часа, а след това ?На предишния ми таблет имаше светлинен индикатор на старт бутона.Как мога да разбера, че е зареден?В инструкцията пише, че не е добре да стой да се зарежда след като вече е зареден.

 • Може ли да попитам между този таблет и Acer Iconia One 7 кой е по-добрият за игри ?

 • Възможно ли е да се сложи 3G карта на този таблет и ако да то как бе могло да стане.Благодаря предварително.

 • Здравейте.Въпрос:само wi-fi ли е връзката с интернет или примерно може да си взема карта на м-тел и с нея да ползвам тази опция.Благодаря

 • Все още не сме пробвали, как ще работи 3G модула, а за карта на някой оператор няма да е възможно,тъй като няма слот за СИМ карта.Поздрави!

Мнения