От: | 01.02.2014, 19:26

Сравнение на Google Nexus 7 (2013), LG G Pad 8.3 и Lenovo Yoga 8 – кой е най-добрият малък Android таблет?

nex-lg-lenПрез отминалата 2013 година станахме свидетели на официалното представяне на редица „малки“ таблети с големина на екрана от 7 до малко над 8 инча. Удобството и възможностите, които предлагат тези устройства ги направиха изключително атрактивни за потребителите. Това е и причината редица производители да се включат в битката на компактните малки таблети. Когато пък има голям избор, той често е и труден. В тази статия ще се опитаме максимално детайлно да сравним три от най популярните модели в този пазарен сегмент, като по този начин вероятно ще улесним до известна степен всички онези, които се колебаят с кой модел точно да се сдобият.

Трите таблета, които ще сравняваме са Google Nexus 7 (2013) (ревю), LG G Pad 8.3 (ревю) и Lenovo Yoga Tablet 8 (B6000) (ревю). Всяко едно от предложените устройства разполага със своите достойнства, които нямаше как да останат скрити след подробните тестове, на които ги подложихме. От друга страна обаче трите модела са с цена в диапазона около 500 лева, а също така работят с една и съща операционна система, макар и с нейни различни версии. Ако пък сте привърженици на големите таблети, то вероятно ще ви е интересно да прочетете детайлното сравнение на два от най-добрите модели в тази област – ASUS Transformer Pad TF701T срещу Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition)

Видео представяне

Преди да се впуснем в подробни сравнения на трите модела ви предлагаме да изгледате техните кратки видео анонси. Към момента не сме направили видео представяне на Yoga Tablet 8 и поради това, тук сме го заменили с официално видео на Lenovo.

В комплекта

Кутиите на трите таблета изглеждат достатъчно предизвикателно, за да ви накарат да ги разопаковате по най-бързия начин, попаднат ли в ръцете ви. Що се отнася до съдържанието им, то включва точно това, което очаквате – USB кабел, зарядно устройство, книжки с упътвания и разбира се самия таблет.

komplekt-1-google-nexus-7-2013
lg-g-pad-8-box
IMG_2350

Дизайн и конструкция

По отношение на дизайна и конструкцията всеки от трите модела може да се похвали с нещо. По-долу може да видите снимка на трите таблета в реално съотношение на размера, поставени един до друг. nly

Nexus 7 (2013) например превъзхожда своя предшественик по всички показатели. По-тънък корпус (8.65 милиметра, вместо 10.7 милиметра), по-леко тегло (288 грама, вместо 338 грама), по-тънки странични рамки за по-удобен захват, приятен на допир, благодарение на модерна пластмасова изработка – всичко това са елементи, върху които Google и ASUS са наблегнали, за да подобрят максимално новия си модел. Ако битката срещу Nexus 7 (2012) е лесно предсказуема обаче, то тази с G Pad 8.3 и Yoga Tablet 8 може да поеме и друг развой.

Странични снимки на Google Nexus 7 (2013)

sides-1-google-nexus-7-2013sides-2-google-nexus-7-2013sides-3-google-nexus-7-2013sides-4-google-nexus-7-2013sides-5-google-nexus-7-2013

Именно дизайнът е една от най-големите гордости на разглеждания от нас LG таблет. Макар и малко по-тежък от Nexus 7 (2013) със своето тегло от 338 грама, G Pad 8.3 ще ви осигури още по-тънък корпус с дебелина от 8.3 милиметра, както и впечатляващо тънки странични рамки – само 7.2 милиметра. Именно благодарение на тях южнокорейската компания е успяла да смести 8.3-инчов дисплей в таблет, който се побира в дланта на ръката ви. Освен това обаче устройството може да се гордее и със своята алуминиева изработка, която е допълнена с малки пластмасови компоненти в горната и долната част на модела.

Странични снимки на LG G Pad 8.3

Nside1side2side3side4

Въпреки споменатите положителни черти на Nexus 7 (2013) и G Pad 8.3, по отношение на дизайна и конструкцията, то Yoga Tablet 8 сякаш има най-много поводи за гордост. Основната причина за това се крие в иновативното решение на Lenovo да сложат в долната част на таблета си цилиндрично допълнение, което освен че позволява наличието на по-голяма батерия, с чийто рекордни резултати ще ви запознаем по-нататък в статията, служи и за използването на устройството в няколко различни позиции. Да не забравяме и удобния захват, който осигурява при носене. Благодарение именно на това допълнение, останалата част от Yoga Tablet 8 не разполага с батерия и предлага изключително тънък корпус, започващ от 7.3 милиметра и достигащ до само 3 милиметра в най-тънката си част. Отражение обаче има върху теглото, което е малко по-високо от това на останалите две машини – 400 грама.

Странични снимки на Lenovo Yoga Tablet 8 (B6000)

IMG_2432IMG_2440IMG_2408IMG_2426IMG_2363

Дисплей и звук

Когато става въпрос за дисплей, различията между трите модела бързо излизат наяве. Като за начало трите устройства разполагат с различна големина на екраните. Най-малък в това отношение е Nexus 7 с диагонал от 7 инча, следван от Yoga Tablet 8 и неговите 8 инча, за да завършим с 8.3-инчовия G Pad 8.3. За разлика от таблета на Lenovo, който разполага с разделителна способност от 1280 х 800 пиксела, тези на LG и Google могат да се похвалят с резолюция от 1920 х 1200 пиксела, което съответно им носи и по-голяма детайлност на екрана. Тя е най-голяма при Nexus 7 (323 ppi), което означава, че при него ще изравните детайлността на погледа ви (при зрение 20/20) при разстояние от 28 см. То скача на 33 сантиметра, когато на сцената излезе G Pad 8.3 и на 46 сантиметра за Yoga Tablet 8. Макар да изостава леко в този аспект, то вероятно повечето потребители не биха забелязали огромна разлика в детайлността на екрана при модела на китайската компания. От микроскопските снимки по-долу може да видите и каква е стъпката на пикселите при всяко едно от устройствата.

micro-google-nexus-7-2013
microscope
microscope-LenovoYogaTablet8

Трите модела разполагат с IPS технология на екраните си, която пък спомага за добрите ъгли на видимост. Снимки на трите дисплея под ъгъл от 45 градуса може да разгледате по-долу.

angles-google-nexus-7-2013-940x609
Angle_LG-G-Pad-8.3-940x587
AngleLenovoYoga8

Равномерност на подсветката

Измерената максимална яркост в екрана на Nexus 7, която установихме е 512 cd/m2, като най-голямото отклонение достигна до 11% (допустима стойност). Абсолютно същия процент на най-голямо отклонение предложи и Yoga Tablet 8, като там отчетената максималната яркост е 423 cd/m2. LG G Pad 8.3 обаче показа доста по-различни резултати в този тест за равномерност на подсветката. При максимална яркост на екрана от 254 cd/m2, максималното отклонение достигна цели 25%, което макар че надхвърля допустимата в това отношение стойност, може би отново трудно би било забелязано от потребителското око. Все пак отбелязваме първа лека критика към таблета на южнокорейците.

Google Nexus 7 (2013) brightness
LG G Pad 8.3 Brightness1
Lenovo Yoga Tablet 8 BefMax1

Обхват на цветовото пространство (CIE)

Yoga Tablet 8 и G Pad 8.3 дадоха доста сходни резултати в теста за покритие на цветовите пространства, съответно 82% от sRGB и 61% от Adobe RGB цветови пространства за таблета на Lenovo и 85% от sRGB и 63% от Adobe RGB за модела на LG. Тук превес взе Nexus 7, който се отчете с покритие от цели 97% при sRGB и 72% при Adobe RGB цветовите пространства.

cie-google-nexus-7-20131
cie-LG-G-Pad-8.3
CIE-LenovoYogaTablet8

Отново таблетът на Google, но този път рамо до рамо с Yoga Tablet 8 дадоха най-добри резултати при измерване на гама кривата, която е с перфектна стойност от 2.2. Видимо по-голямо е отклонението на гама кривата при G Pad 8.3, както може да забележите на втората снимка от редицата по-долу.

gamma
Gamma1
GammaMax-LenovoYogaTablet8

Цветопредаване

Пореден тест на дисплея и пореден чудесен резултат от страна на Google таблета. Той постигна най-ниско средно отклонение от правилното цветопредаване, равняващо се на 1.82. Отново много близък бе резултатът на модела на Lenovo, допускайки средно отклонение със стойност 1.86. Южнокорейският таблет пък пак остана на заден план и в това класиране, със средно отклонение от 8.62, което се счита за прескачане на допустимата стойност за правилно цветопредаване.

Google Nexus 7 (2013) delta-e
LG G Pad 8.3 Color1
Lenovo Yoga Tablet 8 ColorMax-LenovoYogaTablet8

Изводи

Най-висока плътност на пикселите, най-добро покритие на цветовите пространства, най-ниски отклонения, най-точни цветове. Смело можем да кажем, че Nexus 7 (2013) разполага с най-качествения дисплей от разглежданите от нас три модела.

Звук

При възпроизвеждането на звук по-трудно бихме могли да определим лидер, тъй като по-мощният звук на G Pad 8.3 и Yoga Tablet 8 е съпроводен и от леки изкривявания, когато е увеличен докрай. При намаляване на мощността обаче нещата се оправят. Звукът от Nexus 7 пък със сигурност не е най-мощният, но пък изкривяванията почти липсват.

Батерия

Батерията често е един от най-важните и ценени от потребителите компоненти, било то за смартфон или за таблет. Стремежът към тънък и приятен дизайн обаче понякога не позволява на производителите да поставят в устройствата батерия с голям капацитет. По-горе в статията вече ви запознахме с цилиндричното допълнение към Yoga Tablet 8, което както споменахме е оборудвано с мощна батерия, чийто капацитет е 6000 mAh. Точно както очаквахме, тя просто не остави шансове на конкурентите си в нито един от тестовете, на които я подложихме, включващи натоварване при Wi-Fi сърфиране, гледане на видео или играене на 3D игра. Все пак трябва да отбележим доста доброто представяне на Nexus 7, особено в първите два теста, където макар че изостана от таблета на Lenovo, то поне се опита да окаже съпротива. В същите тези два теста обаче бяха леко разочароващи за G Pad 8.3, който постигна резултати под очакванията ни за неговата батерия с капацитет от 4600 mAh. Ето и как изглеждат в цифри постиженията на трите модела.

Живот на батерията при сърфиране в Интернет

В първия тест използваме наш скрипт за автоматично Wi-Fi сърфиране в Мрежата, чрез Chrome браузъра. bat1 Първото място тук, идващо и с рекорден резултат е за Yoga Tablet 8. Устройството успя да издържи цели 988 минути (16 часа и 28 минути) с един заряд на батерията. Втората позиция, с почти 6 часа назад, е за Nexus 7, като неговият резултат е 625 минути (10 часа и 25 минути). Сваляме още близо 4 часа от това постижение и твърдо поставяме G Pad 8.3 на третата позиция с време от 378 минути (6 часа и 18 минути).

Живот на батерията при видео възпроизвеждане

За направата на втория тест използваме 720р HD филм с 3434 Kbps bit rate. bat2 Отново лидер, но този път с резултат от 875 минути (14 часа и 35 минути), е таблетът на Lenovo. Макар и с по-близък резултат, този път от 714 минути (11 часа и 54 минути), Nexus 7 отново успя да се пребори само до второто място. Все пак време от близо 12 часа е повече от задоволително. Отново закотвен на третата позиция, далеч от конкурентите си е модела на LG, чийто живот на батерията достигна само за 370 минути (6 часа и 10 минути) видеовъзпроизвеждане.

Живот на батерията при 3D игра

Това е най-изтощителният тест на батерията, като за осъществяването му използваме GLBenchmark 2.5 приложението на Kishonti. bat3 С време от 461 минути (7 часа и 41 минути), Yoga Tablet 8 отново взе предимство пред останалите модели и за трети пореден път зае първото място и в тази своеобразна класация. Втората позиция обаче не е за таблета на Google – той постигна с 13 минути по-слабо постижение от G Pad 8.3 и този път трябваше да се задоволи с третото място. Резултат от 207 минути (3 часа и 27 минути) бе достатъчен за устройството на южнокорейската компания, за да се отлепи от третата позиция. Това обаче е един приемлив резултат, особено на база постиженията в предните два теста.

Сравнение с други модели

battery-compare2

Технически характеристики

Screenshot-2014-02-01-13.23

Технически спецификации Google Nexus 7 LG G Pad 8.3 Lenovo Yoga 8
Операционна система Android 4.3 (Jelly Bean) Android 4.2.2 (Jelly Bean) Android 4.2.2 (Jelly Bean)
Процесор Qualcomm Snapdragon S4 Pro (4-ядрен, 1.5 GHz, Krait 300) Qualcomm Snapdragon 600 (4-ядрен, 1.73GHz, Krait-300) MediaTek MT8125 (4-ядрен, 1.20GHz, Cortex-A7)
Оперативна памет 2GB DDR3L RAM 2GB RAM 1GB RAM
Дисково пространство 16/32GB собствена флаш памет 16GB собствена флаш памет 16/32GB собствена флаш памет
Видеокарта Adreno 320 Adreno 320 PowerVR SGX544
Дисплей 7-инчов (17.78 см) – IPS (1920 х 1080 пиксела), 323 DPI 8.3-инчов (21.08 см) – IPS (1920 х 1200 пиксела), 273 PPI 8-инчов (20.32 см) – IPS (1280 х 800 пиксела), 189 PPI
Комуникация Wi-Fi 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS Wi-Fi 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0 LE, GPS, Micro USB 2.0 порт (с OTG поддръжка) Wi-Fi 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS, MicroUSB 2.0 (с OTG поддръжка)
Камери 1.2-мегапикселова (отпред), 5-мегапикселова с автофокус (отзад) 1.3-мегапикселова (отпред), 5-мегапикселова с автофокус (отзад) 1.6-мегапикселова (отпред), 5-мегапикселова с автофокус (отзад)
Допълнително Aкселерометър, жироскоп, сензор за близост, Micro USB (SlimPort) 2.0 порт Aкселерометър, жироскоп, сензор за близост, Micro USB (SlimPort) 2.0 порт Сензор за околна осветеност, ел. компас, MicroSD слот, микрофон, стерео високоговорители
Батерия 3950 mAh 4600 mAh 6000 mAh
Дебелина на корпуса 8.65 милиметра 8.30 милиметра 7.3 – 21 милиметра
Тегло 288 грама 338 грама 400 грама

Софтуер

Предимство по отношение софтуера до известна степен би имал Nexus 7, поради факта, че той винаги е един от първите модели, които се и ще се сдобиват с най-новите актуализации на Android операционната система. Моделът се продава с предварително инсталирана Android 4.3 Jelly Bean мобилна платформа, но „ъпдейтът“ към Android 4.4 KitKat е наличен още от месец ноември миналата година. Освен това на разположение са стандартните и полезни предварително инсталирани приложения като Google Play Games – Android алтернатива на Game Center, People – за организация на контакти, Google Earth – за разглеждане на всяка точка на света, само с 1 клик, календар, навигация, Gmail пощенски клиент, Google Chrome браузър и т.н.

Снимки от Android 4.3 в Google Nexus 7 (2013)

Screenshot_2013-08-31-20-19-39Screenshot_2013-08-31-20-18-43Screenshot_2013-08-31-20-20-26Screenshot_2013-08-31-20-21-06Screenshot_2013-08-31-20-22-03

Останалите два модела обаче предлагат приятен и способен потребителски интерфейс с много възможности, така че в тази категория изборът на победител е доста относителен. Yoga Tablet 8 работи с Android 4.2.2 Jelly Bean операционна система, която е покрита от приятен и опростен потребителски интерфейс. Любопитна е например липсата на иконка, която да води към всички налични приложения, по подобие на iOS. Те в случая са единствено на началния екран. Налице са и предварително инсталирани приложения, като Power Manager (за оптимизиране живота на батерията), Norton Mobile (за защита от кибератаки), Skype, два файлови мениджъра, txtr ebooks (за четене на книги) и Kingsoft Office (за създаване и редактиране на документи, презентации и електронни таблици).

Снимки от Android 4.2.2 в Lenovo Yoga Tablet 8

Screenshot_2014-01-28-13-18-55Screenshot_2014-01-28-13-19-22Screenshot_2014-01-28-13-19-30Screenshot_2014-01-28-13-22-52Screenshot_2014-01-28-13-21-14

Именно широката функционалност бе един от най-изтъкваните плюсове на LG в новия им таблет. Операционната система е Android 4.2, но тя е придружена от интерфейс с наистина много възможности, които максимално улесняват потребителите. Slide Aside ви позволява да изолзвате три програми, между които можете да превключвате, чрез приплъзване на три пръста наляво или надясно по екрана. QSlide ви предлага реален мултитаскинг със стартиране на малки програми (като калкулатор, браузър и т.н.) върху тези, с които работите в даден момент, като дори имате възможност да намалявате прозрачността им. QRemote използва инфрачервения порт на таблета, чрез който можете да управлявате домашната си електроника. Quick Translator ще ви позволи да превеждате текстове от 44 различни езика – нужно е единствено да ги посочите с камерата. Чрез Knock On след двойно почукване по екрана таблетът се „събужда“ от спящ режим. Q Pair ви позволява да синхронизирате смартфона си с G Pad 8.3 и да получавате известия директно върху него. Това са само част от дългия списък с функционалности на устройството, които сякаш го извеждат едни гърди напред спрямо Nexus 7 и Yoga Tablet 8, поне в този показател.

Снимки от Android 4.2.2 в LG G Pad 8.3

Screenshot_2013-11-16-15-11-55Screenshot_2013-11-16-13-31-03Screenshot_2013-11-16-15-12-23Screenshot_2013-11-16-15-12-48Screenshot_2013-11-16-17-03-01

Производителност

Nexus 7 използва възможностите на Snapdragon S4 Pro процесора, но не онзи представен през 2012 година, а нещо доста по-ново и по-добро. Точният негов моделен номер е APQ8064–1AA, като той се характеризира с 28-нанометров процес на изработка и четири Krait 300 ядра работещи на 1.5 GHz и подкрепени от видеокарта Adreno 320. С други думи, нещо силно наподобяващо на Snapdragon 600. Именно Snapdragon 600 пък е наличен под капака на G Pad 8.3. Отново 28-нанометров процес, четири Krait ядра, този път с тактова честота от 1.73 GHz. На разположение пак е и видеокартата Adreno 320. Yoga Tablet 8 използва възможностите на четириядрения MediaTek MT8125 процесор, който бе представен в средата на миналата година. Тайванският производител е известен с работата си по-бюджетни мобилни чипове, но в случая наличните четири Cortex-A7 ядра, работещи на 1.2 GHz и графичният ускорител PowerVR Series5XT осигуряват плавна и приятна работа с модела.

Изчислителна производителност

За да изпитаме възможностите на трите таблета и наличните в тях мобилни чипове, ги подложихме на някои от най-популярните бенчмарк тестове. Постигнатите резултати на всеки един от моделите може да видите в таблиците и графиките по-долу.

Geekbench 3

Geekbench 3 теста изчислява както скоростта на паметта, така и изчислителната производителност на процесора. geekbench-32

С най-добър резултат тук може да се похвали G Pad 8.3, задминавайки с малко Nexus 7. Yoga Tablet 8 остана по-назад.

GFXBench 2.7 T-Rex HD C24Z16, Offscreen

Тестът на GFXBench подлага на изпитание графичните възможности на всеки едни от моделите, като за максимално коректни резултати използваме неговата Offscreen версия. gfx-bench-2-7

Тук G Pad 8.3 и Nexus 7 постигнаха еднакъв и най-висок резултат (14 кадъра в секунда), делейки си първата позиция. Изоставането на Yoga Tablet 8 вече е още по-чувствително.

Изводи

Всички направени бенчмаркове сочат, че резултатите на Nexus 7 и G Pad 8.3 са много сходни, като в това число можем да добавим и постиженията в Epic Citadel приложението, тестващо възможностите на Unreal енджина. То не е включено в тези сравнения, защото при него от значение е и резолюцията на екрана при различните устройства, а при Yoga Tablet 8 тя е по-ниска. Все пак можем да заключим, че моделите на Google и LG са за предпочитане от хората, търсещи повече производителна мощ. Ако това не ви е основно изискване обаче, то и таблета на Lenovo ще се справи безпроблемно с почти всяка задача, която му поставите в това отношение.

Камера

В трите сравнявани модела на разположение е 5-мегапикселова задна камера, но въпреки това бихме дали предимство на Nexus 7 и G Pad 8.3. Крайната преценка все пак оставяме на вас, като за целта сме ви подготвили по няколко тестови снимки от всяко устройство.

Снимки от задната камера на Google Nexus 7 (2013)

IMG_20130831_183526IMG_20130831_183551IMG_20130831_184154IMG_20130831_184210IMG_20130831_184532

Снимки от задната камера на LG G Pad 8.3

CAM00050CAM00040CAM00053CAM00091CAM00106

Снимки от задната камера на Lenovo Yoga 8

5IMG_20140125_105926IMG_20140111_130939IMG_20140114_071310IMG_20140125_105907

Заснемане на видео

Отново и трите таблета могат да се похвалят с възможност за видеозапис с Full HD резолюция, като по-долу може да видите и какво е качеството при всеки един от моделите. Напомняме ви, че за да изберете детайлност от 1080p е нужно да кликнете върху зъбното колело, намиращо се в долния десен ъгъл на всеки един от клиповете по-долу.

Заключение

Безпристрастното избиране на най-добър модел от трите разгледани е изключително трудна задача, защото всеки един от тях изпъква в дадени области и съответно изостава в други такива. Все пак от направения досегашен анализ, вероятно сте установили къде даденият таблет е най-добър. Ако това е така, то ви остава само да прецените кои са възможностите, за които държите вашият бъдещ таблет да е ненадминат и кои са тези, с които просто бихте се задоволили.

Макар и в един ценови диапазон, то сумата необходима за закупуването на всеки един от моделите леко се различава, а това също не трябва да бъде отхвърляно като фактор и съответно би могло да повлияе на избора ви. Стига обаче разсъждения, решението остава във вашите ръце.

Google Nexus 7 (2013) можете да закупите от онлайн магазина на Smartphone.bg: http://tablet.bg/tablets-asus-google_nexus_7_2013

LG G Pad 8.3 можете да закупите от онлайн магазина на Smartphone.bg: http://tablet.bg/tablets-lg-G_Pad

Lenovo Yoga Tablet 8 можете да закупите от онлайн магазина на Smartphone.bg: http://tablet.bg/tablets-lenovo-yoga_B6000

Анкета (гласуването приключи)

Screenshot 2014-02-10 15.00.05

Прочетено 4 100 пъти

8 мнения

 • Поздравления за професионалното ревю! Имате ли някаква информация за това, дали LG G Pad ще получи ъпдейт до последната версия на Андроид? Също така, имате ли магазин в Пловдив( питам, понеже всички тестови снимки са от този град), където да могат клиентите да видят и пробват таблетите?

  • Здравейте и благодаря за добрите думи. Очакванията са скоро LG G Pad 8.3 да получи официално Android 4.4 kitKat, но все още няма официално потвърдена дата. За съжаление нямаме магазин в Пловдив, но правилно сте забелязал, че снимките са от там.

 • Благодаря за бързия отговор. Интересувам се още, дали това, че LG G Pad 8.3 поддържа OTG, означава, че мога да свързвам както флашки, така и 3G модеми на някой мобилен оператор без нужда от руутване на устройството или използване на платено приложение? Също така, може ли да кажете няколко думи за навигацията при този таблет – работи ли адекватно, с какви карти разполага?

  • За съжаление не сме тествали свързването на 3G модеми към таблета, Относно навигацията, то можеш да си изтеглиш каквато навигация решиш с каквито карти решиш и би трябвало всичко да си е ок :)

 • /…/. Благодаря и изтрийте този коментар. :) Браузъра ми е Chrome.

  • Здравей, Ники! Изтрих само началото :) Благодаря за включването – получило се е случайно „изтичане на информация“ :) Знаеш, че разкриваме новостите само когато завършим работата по тях :) Поздрави!

 • Ползвам Nexus 7 2013 и смея да твърдя, че това е изключителен таблет. Имам една забележка към тестовете със звука – при минимално усилване (1-3 „чертички“) се чува едно неприятно изкривяване, нещо като страничен шум. Оказа се, че това е хардуерен недостатък, който е свързан с усилвателя на вградените говорители, докато при слушалките това го няма. При по-голямо усилване изкривяването изчезва напълно.

 • Бях се насочил към G Tab, но като видях колко му издържа батерията явно ще е Нексуса 😀 Досега не съм имал таблет и ми е интересно как стоят нещата с гледането на филми, предполагам ако е онлайн (netflix, etc) няма проблем, но ако искам да си кача примерно филм на таблета или сериал трябва ли постоянно да сменям форматите на самият файл? Отделно удобно ли е само по себе си гледането от таблет с такъв размер? Мисля, че от към комфортност в този аспект LG-то би било най-добро, но повече от два пъти по-слабата батерия ме отказва.

Мнения