От: | 28.03.2014, 17:32

Видео ревю на Acer Iconia A1-830

Вече съм ви показвал може би най-симпатичният таблет от портфолиото на Acer – Acer Iconia-A1, но ето че той вече има своя наследник – Acer Iconia A1-830. Ще ги разпознаете по цифрите след името – старият модел беше А1-810, а сега имаме 830. Моделът запазва формата от 7.9 инча, а предполагам вече ви е направило впечатление сериозното сходство между таблета на Acer и популярният модел на Apple – iPad mini. Моделът има изцяло алуминиев корпус като само в задната горна част е използвана пластмаса, вероятно за да се улесни работата на безжичните адаптери за Wi-Fi и Bluetooth.

Дисплеят споменахме е 7.9-инчов с резолюция от 1024х768 пиксела и определено не е нещо изумително като гъстота на пикселите, но пък притежава IPS матрица с широки ъгли на виждане и качеството му е съвсем приемливо, имайки предвид цената на модела. Новият A1 изоставя MediaTek процесорите и минава в лоното на Intel базираните таблети. Двуядреният му Atom от Clover Trail+ генерацията процесор работи при честота от 1.6 гигахерца и се допълва от 1GB RAM памет. Acer Iconia A1-830 се очаква на базови цени под 400лв. в България, с което прави сериозна заявка за лидерство в бюджетния клас.

Повече подробности за таблета и нашия опит с него можете да научите от видео ревюто, което сме подготвили.

Прочетено 3 265 пъти

Няма мнения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>