От: | 20.02.2014, 19:23

Видео ревю на Acer Iconia W4 – приятна таблетна изненада

Това е 8-инчов таблет, който се очаква да е алтернатива на таблетите с Android OS от среден клас. Теглото му напълно съответства на очакваното от подобен модел – около 430 грама, което пък означава, че на практика присъствието му в багажа ви ще е съвсем символично. 8-инчовият формат позволява да държите таблета с едната си ръка, а с другата да боравите с него. Откъм дебелина няма да се впечатлите особено. Това обаче съм забелязал, че като че ли е характерно за всички Intel базирани таблети. Iconia W4 в никакъв случай няма дебел профил, но като Intel базиран таблет, аз не се учудвам, че милиметрите са малко повече. Той разполага с Intel Atom процесорна платформа, което се предполага за Windows моделите. Това е новата серията Ato Z3740, която е четириядрена с динамична честота от 1.33, до 1.8GHz. В помощ на системата са и 2GB оперативна памет, които са предостатъчни за модела, така че плавната работа с Windows 8 да не е проблем. Хубаво е, че верните фенове на Microsoft или поне тези, на които се налага да ползват Windows, ще могат да го направяят с цел по-удобното си мобилно преживяване. В интерес на истината, повечето проблеми, които допустимо може да се очакват,според мен са по-скоро проблеми, свързани с операционната система, отколкото в частност с Acer. За да разберете повече за преживяванията ни с Windows Iconia W4, гледайте видеото ни.

Прочетено 2 457 пъти

7 мнения

 • Прекрасно видео ревю! Сигурно един стилус ще ни върши работа при декстоп приложенията, какво мислите?

  • Привет :) Благодарим за похвалата. Относно стилуса… бих препоръчал, да, но ми се струва,че е добре той да е от тези с по-тънките върхове, работещ с капацитивни дисплеи. Просто стандартните капацитивни стилуси имат размер на върха голям почти колкото връх на човешки пръст, а това би ги обезсмислило при по-малките икони и бутони. По-скоро удобно ще е нещо, което е сходно до това на стилусите от Galaxy Note или Asus Note фаблета.

   Поздрав, Георги :)

 • OTG подръжка ? (if you know what I mean)

  • Не дали знаете какво е ОТГ, а възможност за включване на клавиатура и мишка (освен тяхната к-тура)

   • Привет :) Тествах безжична мишка с wi-fi dongle и нямаше проблем с работата. Предполагам с клавиатура би била сходна ситуацията. Забелязах, че в кутията на тестовия модел дори има OTG кабел. Още не съм 100% сигурен дали ще има в моделите, които са в продажба и изчаквам финално потвърждение от Acer. На 90% съм сигурен, че ще потвърдят, но все пак, ще допиша в отговора, когато се случи :)

 • За да сме максимално коректни, ще отбележим, че тестваната от нас бройка е с 3G модул. Моделите без него ще бъдат двайсетина грама по-леки, което прави около 410гр.

 • Не може да стигне 360-те грама на Леново Микс, но ако човек иска HDMI ще трябва да се примири с някой от тези по-масивни модели… Една забележка – динамичната честота не е от 1.33 до 1.8, а от 0.53 до 1.33, като 1.8 e Burst скорост която е възможна за кратко време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>